V programu Gorniške ture boste skupaj z gorskim vodnikom premagovali najvišje vrhove Kamniško-Savinjskih Alp.Storitev:
Poleg gorskih vodnikov lahko nudimo tudi celoten paket s hrano, nočitvijo in prevozom do izhodiščne točke. Gorniške podvige in težavnost lahko po predhodnem dogovoru tudi prilagajamo.

Zakaj?
Kamniško-Savinjske Alp niso tako obiskane in zaradi tega je hoja lažja in doživetje bolj pristno. V spremstvu naših gorskih vodnikov boste odkrivali tudi tiste malo bolj odročne skrite kotičke in vodo pili iz čistih studencev, kamor človeška noga ne zahaja prav pogosto. Za vas smo pripravili gorniške ture s postojankami in v katerih bo poskrbljeno za pravilno razporeditev moči skozi celotno traso.


H2H

 • Izhodiščne točke

  Logarska dolina, dolina Kamniške Bistrice, Jezersko

 • Koče

  Kamniško Sedlo, Kokrško Sedlo, Češka koča,...

 • Zavetja

  Bivak pod Skuto, Bivak na Ojstrici,…

 • Težavnost

  ****

 • Cena

  €€€

Gorniški program od koče do koče je sestavljen kot večdnevna visokogorska dogodivščina v kateri boste doživeli vse tisto kar ponuja gorski svet. Iz ledeniških dolin se bomo prvi dan povzpeli v visokogorje in tam ostali dva dneva. Koriščenje zatočišča v najlepših bivakih in spanje v najbolj udobnih planinskih domovih, ki jih nudi ta del Alp.

Začutite svobodo, ki jo uživajo visokogorske živali in opazujte sprememb vremena, ter si pričarajte svojevrstno nepozabno pustolovščino v kočah Kamniško-Savinjskih Alp.

Začetne točke ali Končne točke:
- Dolina Kamniške Bistrice
- Logarska dolina
- Jezersko


Povpraševanje

Greentovec tura

 • Čas hoje do vrha

  4,5 ure

 • Trajanje

  6 - 10 ur

 • Težavnost

  *****

 • Cena

  €€

Osvojite najvišji vrh Kamniško-Savinjskih Alp. Grintovec se s svojimi 2.558 metri ne uvršča med najvišje vrhove sveta, vendar je vseeno pravi preizkus za vsakega gornika. Lepo urejena pot bo poskrbela, da boste varno hodili po trasi in da bo vaš edini izziv, premagovanje višinskih metrov.

Pot do Grintovca lahko pelje mimo planinske koče na Kokrškem sedlu, kjer je idealna točka za premor in počitek pred drugim delom vzpona. Pot je primerna za osebe v dobri kondicijski pripravi, za tiste, ki bi jim izziv predstavljal več kot so si zamislili pa je koča na sedlu lahko cilj dneva.

Izlete organiziramo v spremstvu planinskih vodnikov, ne bodite pa presenečeni, če na naši poti dobimo turi spremstvo družine gamsov ali drugih visokogorskih živali.


Povpraševanje