Neokrnjena narava Jezerskega v objemu mogočnih vršacev vabi izletnike od blizu in daleč.


V vasico, polno pašnikov in idiličnih kmetij, se pripeljemo skozi dolino reke Kokre, ki nam s počasnejšim utripom pokaže, da ni potrebe po nenehnem hitenju in divjanju. Jezersko je dom številnih vrhunskih alpinistov in v primeru obiska boste razumeli, kako hitro se tam lahko zaljubite v gore.

Kaj početi?
Jezersko vam ponuja številne pohodniške poti, ki vas vodijo k vrhovom ali peljejo do gorskih koč. Odpravite se do Planšarskega jezera, ki vam postreže z idiličnim pogled na odsev gora v jezeru ter mogočnimi smrekami, ki se dvigajo nad njim. Med sprehajanjem lahko vidite in obiščete številne kmetije z zanimivimi zgodbami in zgodovino. Obvezno obiščite še Šenkovo domačijo, ki velja za eno izmed kmetij z najlepšim razgledom pri nas.

Za koga?
Obisk priporočamo vsem, ki imate radi pohodništvo. Jezersko je znano po mrzli zimi, tako da si ob zamrznjenem Planšarskem jezeru nataknete drsalke in oddrsate krog ali dva. Jezersko je poznano tudi po tem, da ima najboljše urejene tekaške proge v tem delu Slovenije.

Kdaj?
Na izlet se lahko odpravite kadarkoli v letu, saj prav vsak letni čas ponudi nekaj posebnega. Spomladi se lahko naužijemo energije in navdušujemo nad čistostjo ledeniškega jezerca. Poleti obiščemo gorske koče, jeseni pa pridemo na ogled barvne palete, ki jo nudi narava. Tisti najbolj neučakani pa tu gori že jeseni iščejo zimo. Le ta pride s snežno pošiljko vsako leto in ponudi možnost za številne zimske aktivnosti.

Kaj priporočamo?
Med obiskom Jezerskega ne moremo mimo Planšarskega jezera. Priljubljena točka za kolesarje, motoriste ali izletnike nudi dobro ponudbo aktivnosti, kot tudi kulinarično ponudbo. Idealna točka tako za občasne izletnike, kot za zagrizene hribovce.


Pošljite povpraševanje za program po meri.