Ponujamo zabavne in interaktivne programeza šole, ki bodo učence aktivno vključili in jih povezali v zgodbo.Programi za šole so sestavljeni iz različnih aktivnosti. Specializirani smo za območje od Velike planine, preko Jezerskega, mimo Železne Kaplje, pa vse do Logarske doline. Lahko tudi še ena beseda več.

Storitev:
Tehniški dan - sestavljanje vozil, raket ali ladij, v katerem se med premorom šolarji igrajo nogomet, frizbi ali ping pong. Naravoslovni dan v katerem spoznavamo pomembnost vode in vodo tudi degustiramo. Ali pa preprost in zabaven končni izlet poln zabavnih aktivnosti, smeha in ustvarjanja novih spominov.

Zakaj:
Na območju se skriva preko 2 milijona kubičnih litrov vode in nemalo zgodb, ki so del ustnega izročila. Zavedamo se, da je voda naše največje bogastvo, zato ji na naših izletih posvečamo največ pozornosti. Šolarje bomo soočili tudi z drugačnimi pristopi do dela,


Vodna pot – ozaveščanje

Naravoslovni dan

Vodna pot je eden izmed naših trajnostnih produktov med programi za šole.

Izlet bomo začeli pri soteski Predaselj in si ogledali naravne znamenitosti, ki jih nudi zadnji kilometer Koželjeve poti. Od čudovitih sotesk, ki jih je skozi tisočletja izdolbla reka Kamniška Bistrica do najbolj skritih izvirov z najčistejšo vodo. Ogledali si bomo tudi Mali Izvirek, ki je sodeč po raziskavah izvir z najčistejšo vodo v našem delu Alp.

Med izletom se boste srečali z različnimi nalogami, kot so prepoznavanje vode iz plastenke, pipe ali izvira, do »Selfie« izzivov in spretnostnih ter miselnih izzivov.


Povpraševanje

Pastirjeva dediščina na Veliki planini

Naravoslovni dan

Na Veliko planino, kjer si bomo ogledali tri pastirske vasice med katerimi ima glavna tudi svoj muzej, se lahko odpravimo z nihalko in sedežnico. Na »plesišču« pred »parlamentom« bomo poiskali kralja jodlanja, po želji pa tudi izdelali sir Trnič, ki se ga drži sloves sira ljubezni.

Med izletom se boste s sošolci lahko pomerili v različnih spretnostnih izzivih, z njimi tekmovali v jodlanju ter se srečali z mladim pastirjem. Po želji si lahko privoščite tudi kosilo v planinskem domu ali pravo planinsko malico.


Povpraševanje

Pirotehniški dan v Smodnišnici

Tehniški dan

Pirotehnična delavnica vas ne bo pustila ravnodušnih. Delavnica v kateri bomo spoznali različne trike, katerih se poslužuje filmska industrije. Delavnica poteka na Območju 70 v Kamniku v prostorih nekdanje smodnišnice. Vodil jo bo strokovnjak s področja pirotehnične industrije, ki bo na zabaven način prikazal delovanje smodnika.

Poleg vonja po smodniku vam bomo razkrili tudi skrivnosti vžigalnih vrvic, priča boste ustvarjanju navijaških kulis, ne boste pa se mogli izogniti niti glasnem pokanju.

Povpraševanje

Rafting po Savinji in adrenalinski kamp Menina

Končni izlet

Rafting po Savinji šolarjem zagotavlja nepozabno adrenalinsko doživetje. Usposobljeni vodniki s kvalitetno opremo bodo poskrbeli za varen in sproščen spust, vsekakor pa tudi izpolnili želje po kopanju v prijetno ohlajeni reki Savinji.

Po dopoldanskem adrenalinskem bujenju se bomo okrepčali s kosilom, malo polenarili, nato pa z istim tempom nadaljevali v adrenalinskem parku Menina. Od hoje po vrvi do spusta po jeklenici, direktno na poligon za mini golf.


Povpraševanje

Območje 70 z Veliko planino

Končni izlet

Območje 70 je unikaten prireditveni prostor, ki se nahaja v nekdanji smodnišnici, ob vznožju Kamniško – Savinjskih Alp. S prepletanjem predalpske narave in industrijske dediščine je lokacija primerna tako za tehniške dneve, kot končne izlete šolskih skupin, katerim nudimo vrsto aktivnosti in delavnic.

Zabavne aktivnosti kot so Arena Iger Lakote oziroma Fortnite Arena, Angry birds Zipline in spust v Orjaškem Zorbu so nedvomno aktivnosti, ki bodo poskrbele za adrenalin in kontrolirano zabavo na končnem izletu.

Povpraševanje

Adrenalinski Krvavec

Končni izlet

Ljubljani najbližji gorski center je magnet za obisk v zimskem času. Kaj pa poleti? Na adrenalinsko ponudbo, ki jo imajo pripravljeno pogosto kar pozabimo. Vrhunske proga za spust z gorskimi gokardi je kot nalašč za zabavno doživetje, katerega popestrimo s spusti s tubami in obiskom adrenalinskega parka.

Popoldanske aktivnosti lahko zapolnimo tudi z orientacijskim tekmovanjem v katerem so vključeni številni spretnostni in miselni izzivi.


Povpraševanje

Programi, ki jih Greentovci ponujajo za tehniški dan, šolarjem pušča odprte roke pri izražanju njihove kreativnosti. V kombinaciji z Območjem 70 so dobra izbira, saj šolarji lažje izražajo svojo izvirnost, na odprtem prostoru pa njihova koncentracija drži dlje časa.

Peter ŠtubljarOŠ Toma Brejca Kamnik