Kaj imajo skupnega španska La Vuelta, italijaski Giro in francoski Tour? Kolesarjenje v Alpah. Alpe so s svojimi gorskim ambientom ena najprivlačnejših, če ne kar najprivlačnejša kolesarska destinacija na svetu. Kolesarje s celega sveta vabijo strmi nakloni naših gorskih prelazov, razgledi nad s snegom prekrite vrhove in kolesarjem prijazna pokrajina.

Storitev:
V programu Kolesarska tura nudimo celoten paket s hrano, nočitvijo in vodnikom na poti, ter prevoz prtljage med različnimi namestitvami. Po potrebi uredimo tudi najem navadnih ali e-koles in zaščitne čelade, ter prevoz do naslednje destinacije, v kolikor je dnevni izziv prehud.

Zakaj?
Ceste v Kamniško-Savinjskih Alpah niso tako gosto »poseljene« z avtomobili kot drugod. Z našim vodnikom se boste peljali po manj prometnih poteh z lepimi razgledi in dobrimi postojankami.Za vas smo pripravili privlačne ture v katerih ne boste samo trpeli in grizli skozi klanec, ampak bo poskrbljeno za pravilno razporeditev moči skozi cel dan.

MTB avantura

 • Čas hoje do vrha

  4,5 ure

 • Trajanje

  3 dni

 • Cena

  (€€€€ - €€€€€)

 • Zahtevnost

  ****

Adrenalinsko kolesarjenje je doma v Alpah. Sprva grizenje v strme klance in vprašanje kaj nam je tega treba. Nagrajeni smo z lepim razgledom in uživaškim spustom v dolino. Zelo priljubljeni tereni za to so gorski centri, ki v poletnih mesecih ne samevajo, ampak postajajo mamljiva točke za ljubitelje adrenalina.

Za navdušence nad MTB spusti smo pripravili spuste z naših gora, ki imajo urejeno infrastrukturo. Med njimi velja izpostaviti prav Krvavec, ki s svojimi bike traili že pridobiva mednarodno veljavo.

1. Dan Krvavec
2. Dan Velika planina
3. Dan Menina planina
Bonus: Drag Race Šprint – točkovanje za modro majico


Povpraševanje

Po trasi Maratona Alpe

 • Čas hoje do vrha

  4,5 ure

 • Trajanje

  3 dni

 • Cena

  (€€€ - €€€€€)

 • Zahtevnost

  ****

Kolesarjenje v Alpah ima med navdušenci tega športa prav poseben draž, kar je povsem razumljivo. Narava, razgledi in tereni, kjer vsak lahko najde nekaj zase in za svoje noge. Pa naj bo to kolesarjenje po ledeniških dolinah ali pa vzponi na najvišje prelaze.

Maraton Alpe velja za najlepši kolesarski maraton v Sloveniji na trasi katerega se redno preizkušajo tudi poklicni kolesarji. Velja tudi za najtežjega, saj je težavnost primerljiva s tistimi, ki jih imajo na profesionalnih etapni dirkah.

1. etapa: Kamnik – Jezersko
2. etapa: Jezersko – Solčava
3.etapa: Solčava – Kamnik
Bonus: Drag Race Šprint – točkovanje za modro majico


Povpraševanje