Prekrasna reka Savinja, slapova Rinka in Palenk...To in še mnogo več lahko vidite v enem izmed najlepših kotičkov Slovenije.


Logarska dolina je ena najlepših alpskih ledeniških dolin v Evropi, ki skriva nešteto naravnih znamenitosti in je pravi raj za ljubitelje pohodništva v neokrnjeni naravi. Je tudi sestavni in najbolj znan dela Savinjske doline, katera z bistro zeleno reko Savinjo ohranja prvobitnost alpskega življenja.

Kaj početi?
Odpravite se na pot po Logarski dolini, kjer si med drugim lahko ogledate številne slapove, med njimi dva čisto od blizu. Slap Palenk predstavlja pravo poletno osvežitev, pozimi pa raj za ledne plezalce. Slap Rinka, ki velja za drugi najvišji slap v državi pa z majhne kočice imenovane Orlovo gnezdo nudi spektakularne razglede na sosednje vrhove. Pojdite na Solčavsko panoramsko pot, ki skriva mnoge zanimivosti med katerimi je najbolj pestra zagotovo »železna« voda. Pozimi lahko smučate na smučišču Golte, tečete na smučeh, se odpravite na turno smučanje ali ledeno plezanje.

Za koga?
Obisk Logarske in Savinjske doline priporočamo tistim, ki imajo radi aktivnosti v naravi, predvsem pohodništvo.

Kdaj?
Na izlet se lahko odpravite kadarkoli v letu, ne glede ne letni čas. Za ljubitelje slapov priporočamo pozno pomlad, ko sončni žarki počasi topijo gorski sneg in so slapovi najlepši. Za ljubitelje mrzlih dni pa priporočamo mrzli januar in obenem svetujemo, naj doma ne pozabijo sani in tekaških smuči.

Kaj priporočamo?
Med obiskom dolin priporočamo rafting po Savinji, ogled slapov Palenk in Rinka, obvezno pa tudi postanek v koči Orlovo gnezdo, kjer si lahko odpočijete in uživate v razgledu nad veličastno dolino in njenimi vrhovi.


Pošljite povpraševanje za program po meri.