Kamnik, mesto z zgodbami, legendami in srednjeveškimi gradovi ima bogato zgodovino, čudovite razglede in mnoge skrite kotičke.


Mesto katero je bilo poznano že Habsburžanom, Rimljanom in praslovanom, leži v zavetju pod gorami. Bližina glavnega mesta, letališča in najvišjih vrhov nudi številne možnosti za nešteto aktivnosti. V njem so domovali mnogi znani Slovenci, med njimi tudi general Rudolf Maister. V Kamniku najdemo tudi 370 let staro Budnarjevo domačijo, ki predstavlja edinstven živi muzej življenja naših prednikov.

Kaj početi?
Med obiskom Kamnika se lahko povzpnete na Mali Grad, imenovan tudi balkon mesta, ki vam bo ponudil čudovit pogled na mestno jedro in Kamniško-Savinjske Alpe. Odpravite se na sprehod po starem delu Kamnika, povzpnite se na Stari grad, ki bdi nad mestom. Oba gradova sta bila nekoč povezana, njuni letnici pa segata vsaj v 12. stoletje. Odpravite se lahko še v pivovarno Maister, ki je ime dobila po našem največjem generalu, Rudolfu Maistru. V tej pivnici so svoja piva dobili tudi drugi znani slovenci, Med njimi tudi Jurij Vega, Jakob Gallus in Edvard Rusjan.

Za koga?
Izlet v Kamnik priporočamo tistim, ki radi spoznavate lokalne zgodbe, legende in radi okušate lokalne jedi... in le teh je cela vrsta. Poseben meni "Okusi Kamnika" vas in vaše brbončice popelje skozi zgodovino mesta in njegovih turističnih znamenitosti.

Kdaj?
Na izlet se lahko odpravite kadarkoli v letu, ne glede ne letni čas. Naj bodo to petkovi večeri v poletnih kulinaričnih dogodkih ali pa zimski božični dogodki, ko je v zraku vonj po cimetu.

Kaj priporočamo?
Priporočamo obisk lokalnih restavracij in izbor menija Okusi Kamnika, kjer boste skozi želodec spoznali bogato dediščino, ki jo ima to 800 let staro mesto. Po jedi pa se ustavite v Arboretumu Volčji Potok na sproščujoči sprehod med drevesi in cvetlicami.


Pošljite povpraševanje za program po meri.